Hva er HJT, RECOM 390W, Inverterkurs

Hva er HJT?

HJT er en hybrid celle som kombinerer såkalt amorphus teknologi med vanlig silisium teknologi. Dette resulterer i celler som har en høyere effektivitet og en ekstremt lav degradering årlig (0,25%) Over anleggets levetid kan dette gi 20-30% mer energi. HJT har også gode egenskaper mtp høye temperaturer og vil ikke miste så mye effekt på de varmeste dagene som standard silisium.

Panelene fra RECOM er produsert i 2mm dobbelt glass som gjør at de er veldig aldringsbestandige og de utbytter også HJT cellenes bifacial egenskaper og henter energi fra baksiden gjennom strølys fra omgivelsene (albedo)

Panelet er helsort, det er lite og relativt enkelt å jobbe med.

Formfaktoren kombinert med dobbelt glass konstruksjon gjør at det vil ha solide prestasjoner med tanke på snølast. Dersom du er opptatt av ekstremt lang holdbarhet og lang garantitid så er dette et panel du bør se nærmere på.

Suncel har blant annet levert denne paneltypen til et suksessprosjekt på Svalbard

Litt mer om HJT

De fleste har hørt at HJT panel er litt mer effektiv enn “vanlige” paneler. Men hva er en HJT panel egentlig? HJT er en hybridcelle som kombinerer såkalt amorphus teknologi    (a-Si) med vanlig silisium teknologi c-Si). På diagramet så ser man en N-type c-Si celle i blå. Så er det to lag med a-Si på hver side. Til slutt så er det to lag med TCO som er et gjennomsiktige beskyttelseslag. Vanlig solcelle paneler (de som kun har c-Si laget) absorberer ca 20% av fotoner som treffer panelet. HJT har a-Si lagene for å fange opp flere fotoner. Noe som øker effekten med opptil 22,5%. I tillegg, fungerer disse lagene som beskyttelse til c-Si laget. Noe som øker levetiden på panelet. Hvis c-Si laget er N-Type så er levetiden enda bedre.

kilde: De Wolf, S. et al.

RECOM 390W HJT * bifacial * N-type * Helsort

RECOM Kampanje

Recom har laget et panel av høy kvalitet med den beste solcelleteknologi på markedet!  Suncel kjører kampanje på dette ut mai, eller så langt beholdningen rekker!  

Inverterkurs med Steinar

Steinar Haaland er ansvarlig for Suncel Serviceavdeling der han tar alt fra reparasjoner til software oppdateringer til kunde veiledning. Nå kjører han inverter kurs! 

Innhold:

  • Fra bestilling til overlevering
  • Fallgruver
  • Sluttkontroll
  • tips & triks
  • Sikkerhet og regelverket
  • Åpen dialog og alt inverter


Møte blir på Teams, tirsdag 07. mai fra 09:00-10:00

Påmelding

Suncel importerer solcellepanel, vekselrettere / invertere, festemateriell og annet relevant utstyr for solenergi, og har lager i Norge. Våre kunder er elektrikere og andre aktører innen bygg og anlegg som planlegger og/eller utfører nøkkelferdige solenergiprosjekter.

Suncel har høy kompetanse på solenergi, fra mindre til enorme anlegg, både i privat- og næringsmarked. Vi gir opplæring og deler kompetanse med våre kunder.

LES MER OM SUNCEL