CSUN Alpine panel, 555W, 7,2kPa, Bifacial.

Suncel har sett at svært få solcellepanel som selges i Norge er sertifisert for mer enn 3,6kPa. Høyere belastningsvekt kan være oppgitt på datablad, men er gjerne basert på kortvarig maksbelastingstest.

Sett opp mot resten av verden der solceller har fått stor utbredelse, har vi her Nord helt andre forhold når det gjelder snølast. Snø kan ligge over flere uker, bli våt og tung

I byggebransjen ellers opereres det med 50% sikkerhetsmargin når det kommer til snølast.

Mange områder i Norge har 4,5kPa og mere snølast. Da hjelper det ikke med mange innfestingspunkt på ramme dersom panelet i seg selv svikter.

For slike områder når det er flate tak eller under 30 grader helling vil vi sterkt anbefale et panel som er forsterket.

Suncel har nå i samarbeid med CSUN fått laget et supersterkt «Alpine» panel, med ekstra støttestag, sort ramme, bifacial med Jollywoods transparente bakark. Vi synes det er et fantastisk panel for Norge. Prisen er bare marginalt høyere og sikrer kundens investering der snølast er en utfordring. Se mer om det nye solcellepanelet i vår nettbutikk


Endelig, paneler som tåler Norsk snølast! -
VIS I FULLSKJERM
Endelig, paneler som tåler Norsk snølast! -
VIS I FULLSKJERM

Suncel importerer solcellepanel, vekselrettere / invertere, festemateriell og annet relevant utstyr for solenergi, og har lager i Norge. Våre kunder er elektrikere og andre aktører innen bygg og anlegg som planlegger og/eller utfører nøkkelferdige solenergiprosjekter.

Suncel har høy kompetanse på solenergi, fra mindre til enorme anlegg, både i privat- og næringsmarked. Vi gir opplæring og deler kompetanse med våre kunder.

LES MER OM SUNCEL