Offgrid solcelleinstallasjon: 61 kWp med vekselrettere fra Deye

En offgrid solcelleinstallasjon fungerer uavhengig av det elektriske nettet, og bruker solcellepaneler og batterier for å generere og lagre strøm for senere bruk.

Suncel har levert komponenter til et slikt anlegg via vår Partner Hassel Solar AS. Dyranut Fjellstova på Hardangervidda har fått et anlegg på 61 kWp som er designet for å levere grønn energi til et hotell som ikke har tilgang til det elektriske hovednettet. Installasjonen består av 400m2 med Hassel Solar sitt bygningsintegrerte solcelletak, 99 kWh batteripakke og fem Deye vekselsrettere.

Vekselrettere fra Deye er en kritisk komponent i systemet, da de konverterer likestrøm fra solcellepanelene til vekselstrøm som kan brukes til å drive elektriske apparater. De fem vekselsrettere er parallellkoblet, noe som sikrer at systemet kan håndtere mer strøm. I tillegg er vekselsretterne utstyrt med avansert overvåkingsteknologi som gir mulighet for fjernovervåking og kontroll, noe som sikrer optimal ytelse og effektivitet av systemet.

Deisel backup

Mens solcellepaneler er i stand til å generere strøm i dagslys, er de ikke i stand til å produsere strøm om natten eller i perioder med dårlig vær. Derfor har anlegget inkludert en dieselgenerator. Dieselgeneratoren fungerer som en reservestrømkilde, og sikrer at systemet kan fortsette å fungere selv når panelene ikke er i stand til å produsere nok energi. Generatoren aktiveres automatisk når batteribanken faller under et forhåndsbestemt nivå og lader batteribanken i løpet av tre-fire timer.

Denne offgrid solcelleinstallasjonen på Dyranut er et godt eksempel på potensialet til fornybare energikilder. Ved å utnytte solcellepaneler og annet utstyr er det mulig å skape en pålitelig og bærekraftig strømkilde som ikke er avhengig av hovednettet. Og ved å inkludere reservestrømkilder som dieselgeneratorer, kan systemet sikre at strøm alltid er tilgjengelig når det trengs. Etter hvert som flere blir klar over fordelene med en slik løsning, er det sannsynlig at vi vil se flere installasjoner som denne dukke opp rundt om i Norge.

Offgrid anlegg på Hardangervidda -
VIS I FULLSKJERM
Offgrid anlegg på Hardangervidda -
VIS I FULLSKJERM

Suncel importerer solcellepanel, vekselrettere / invertere, festemateriell og annet relevant utstyr for solenergi, og har lager i Norge. Våre kunder er elektrikere og andre aktører innen bygg og anlegg som planlegger og/eller utfører nøkkelferdige solenergiprosjekter.

Suncel har høy kompetanse på solenergi, fra mindre til enorme anlegg, både i privat- og næringsmarked. Vi gir opplæring og deler kompetanse med våre kunder.

LES MER OM SUNCEL